Wyżywienie a ciało, czyli co to jest?
Usługa gastronomiczna powinna być integralną częścią usługi i usługą, która zapewnia pełną satysfakcję. To najłatwiejszy sposób na odchudzanie.
Z drugiej strony jednak martwimy się również o to, czy posiłek jest zdrowy. Chcemy nie tylko schudnąć, ale także mieć normalną i przyjemną dietę.
Kiedy mówimy o kuchni gastronomicznej, mamy zwykle na myśli tzw. catering. Wyróżniamy wiele rodzajów cateringu, takich jak frytkownica, gastronomiczna, gastronomiczno-cateringowa, catering w formie zmodyfikowanej, bufet, a także pizza.
Wszystkie te terminy są również używane w języku angielskim. Od dłuższego czasu termin gastronomiczna odnosił się do określonego rodzaju kuchni gastronomicznej. W kontekście gastronomii oznaczało to catering różnych produktów. Posiadamy w kontekście frytkownic, gastronomiczno-cateringowych, catering w zmodyfikowanej formie (najczęściej z dodatkiem warzyw i owoców), a także pizzerie.
Należy podkreślić, że użycie terminu gastronomiczny nie musi ograniczać się do definicji konkretnej kategorii produktów. Określenie gastronomiczno-cateringowe możemy również użyć w odniesieniu do całkowitego rozszerzenia usługi, cateringu i spożywania posiłków w nowy i odmienny sposób. Możliwe jest również użycie terminu gastronomiczno-lukrecjowego, czyli rodzaju likierów, które są produkowane w indywidualnych lub dużych zakładach gastronomicznych. Dodatkowo ostatnia opcja związana jest z koncepcją zakładu gastronomicznego, czyli zakładu rozprowadzającego do masy artykuły spożywcze (np. W postaci artykułów sypkich lub płynów).
Ostatnia opcja związana jest z koncepcją mechanizacji gastronomii.
Najnowsze komentarze